پشتیبانی

■ ■ ■
درباره پیدا نکردید فهرست موضوعی همه کتابها خانه
  سایت کتابت خرید اینترنتی کتابهای شیلات و علوم دریایی
پشتیبانی  
کتابهای رایگان شیلات و آبزیان کتابهای چاپ  جدید شیلات و آبزیان خرید بسته ای کتاب طبقه بندی موضوعی کتابها
  طبقه‌بندی موضوعی : پرورش آبزیان
کد محصول: f292  

Tilapia Culture
 
 

 




   
   
 
► Title→
نام کتاب
Tilapia Culture
► Author [s]→
نویسنده
Abdel F M El-Sayed
► Publisher &
Year:
ناشر / سال نشر
CABI / 2006
► Pages:
تعداد صفحات
293
► ISBN→
0851990142, 9780851990149

► Description:
شرح

■ درباره این کتاب:

Tilapia culture is currently practised in 95 countries all over the world and the number is expected to increase. This book discusses in detail the principles and practices of tilapia culture in the world. It covers all the vital issues of farmed tilapia including: the biology, environmental requirements, semi-intensive culture, intensive culture systems, feed and feeding, reproduction and breeding, spawning and larval rearing, stress and diseases, harvesting and marketing and the role of tilapia culture in rural development. It also highlights and presents the experiences of leading countries in tilapia culture.

■ در این کتاب چه می‌خوانیم؟
Table of contents  :

1.1 Historical Review......Page 17 1.2.2 Aquaculture......Page 19 1.2.3 Major producers......Page 21 1.2.4 Major cultured species......Page 22 1.3 Tilapia Production in Asia......Page 23 1.3.1 Major producers......Page 25 1.3.2 Major cultured species......Page 28 1.4.1 Major producers......Page 29 1.5.2 Major cultured species......Page 33 1.7 Future Potential......Page 36 1.8 Constraints......Page 40 2.2 Taxonomy......Page 41 2.4 Geographical Distribution......Page 42 2.6.1 Introductions in Africa......Page 44 2.7 Feeding Habits......Page 45 2.8 Gut Morphology......Page 48 2.9 Closing Remarks......Page 49 3.2 Temperature......Page 50 3.3 Salinity......Page 54 3.4 Dissolved Oxygen......Page 57 3.5.1 Ammonia......Page 58 3.6 pH......Page 59 3.7 Photoperiod......Page 60 3.8 Water Turbidity......Page 61 3.9 Closing Remarks......Page 62 4.2 An Overview of Pond Fertilization......Page 63 4.3.1 Organic fertilizers......Page 64 4.3.3 Periphyton-based pond culture......Page 68 4.4.1 Rationale......Page 69 4.4.2 Timing of supplemental feeding......Page 70 4.4.3 On-farm feed resources......Page 71 4.4.4 On-farm feed formulation and preparation......Page 73 4.5 Polyculture......Page 75 4.6.1 Tilapia culture in rice fields......Page 77 4.6.2 Animal–tilapia culture......Page 80 4.7 Economic Efficiency of Integrated Culture......Page 83 4.8 Closing Remarks......Page 84 5.2 Stocking Density......Page 86 5.3.1 Stocking density......Page 87 5.3.2 Water exchange......Page 88 5.4 Cage Culture......Page 91 5.4.2 Cage culture in Asia......Page 92 5.4.3 Cage culture in Africa......Page 96 5.4.5 Cage culture in fertilized ponds and pond effluents......Page 97 5.5 Tank and Raceway Culture......Page 99 5.5.3 Water exchange and flow rate......Page 100 5.5.4 Raceway culture......Page 101 5.6 Green-water Tank Culture......Page 103 5.7 Tilapia Culture in Recirculating Systems......Page 104 5.8.2 Removal of ammonia and nitrites......Page 106 5.8.3 Water discharge......Page 107 5.9 Tilapia Production in Aquaponic Systems......Page 108 5.10 Closing Remarks......Page 110 6.2 Protein Requirements......Page 111 6.3 Amino Acid Requirements......Page 113 6.4.1 Animal protein sources......Page 114 6.4.2 Plant protein sources......Page 117 6.5 Economic Evaluation of Protein Sources......Page 119 6.7.1 Essential fatty acid (EFA) requirements......Page 120 6.8 Carbohydrate Utilization......Page 122 6.10 Mineral Requirements......Page 123 6.11 Feeding Regimes and Practices......Page 126 6.12 Closing Remarks......Page 127 7.2 Modes of Reproduction......Page 128 7.3 Age and Size at First Maturity......Page 129 7.4 Fecundity and Egg Characteristics......Page 130 7.5.2 Stocking density and sex ratio......Page 132 7.5.4 Broodstock exchange......Page 133 7.6.1 Protein requirements......Page 134 7.6.2 Lipid requirements......Page 135 7.6.4 Feeding management......Page 136 7.7.2 Temperature......Page 137 7.7.3 Salinity......Page 138 7.7.4 Photoperiod and light intensity......Page 139 7.7.5 Water level and exchange......Page 140 7.8.2 Hormonal sex reversal......Page 141 7.8.3 Hybridization......Page 147 7.9.1 Hatching systems......Page 148 7.9.2 Egg hatching and yolk-sac absorption......Page 150 7.10.1 Stocking density......Page 151 7.10.2 Food and feeding regimes......Page 152 7.11 Closing Remarks......Page 153 8.2 Stress......Page 155 8.4.1 Protozoan diseases......Page 156 8.4.2 Other ciliates......Page 160 8.4.4 Sporozoan diseases......Page 161 8.4.5 Metazoan parasites......Page 162 8.5 Bacterial Diseases......Page 164 8.5.1 Motile Aeromonas septicaemia (MAS)......Page 165 8.5.2 Pseudomonas......Page 166 8.5.4 Streptococcosis......Page 167 8.5.5 Staphylococcosis......Page 168 8.5.7 Edwardsiellosis......Page 169 8.6.1 Saprolegniasis......Page 170 8.7 Viral Diseases......Page 171 8.8.2 Nutritional diseases......Page 172 8.8.3 Disorders caused by pollutants......Page 173 8.9 Closing Remarks......Page 174 9.2 Harvesting......Page 176 9.3 Handling......Page 178 9.4.2 Filleting......Page 179 9.4.4 Radiation......Page 180 9.5.1 System economics......Page 181 9.5.2 Risk analysis......Page 182 9.6 Domestic Markets......Page 183 9.7 Global Markets......Page 184 9.7.1 The US market......Page 186 9.8 Closing Remarks......Page 190 10.1 Introduction......Page 192 10.2 Tilapia and Rural Development......Page 194 10.3.1 The Philippines......Page 196 10.3.2 Thailand......Page 198 10.3.3 Bangladesh......Page 200 10.4 Tilapia and Rural Development in Africa......Page 201 10.4.1 Tilapia and food security......Page 202 10.4.2 Aquaculture/agriculture integration......Page 204 10.5 Tilapia and Rural Development in Latin America and the Caribbean......Page 205 10.6 Closing Remarks......Page 207 11.2 Transgenesis......Page 208 11.2.1 Growth enhancement......Page 209 11.2.3 Producing pharmaceutical products......Page 210 11.3.1 Growth and survival......Page 211 11.3.3 Red body colour......Page 212 11.3.4 Cold resistance......Page 213 11.4 Gynogenesis, Androgenesis and Cloning......Page 214 11.5 Triploidy......Page 215 11.7 Disease Management......Page 217 11.8.2 Phytase supplementation......Page 219 11.9.1 Effluent treatment and management......Page 220 11.9.2 Tilapia production in aquaponic systems......Page 221 11.10 Future Prospects......Page 222 12.2 Transfers and Introductions......Page 223 12.2.2 Impacts on native aquatic species......Page 224 12.3.2 Inbreeding......Page 225 12.4 Farm Effluents and Organic Enrichments......Page 226 12.5 Bioactive Compounds......Page 227 12.7.2 Effluent management......Page 228 12.7.5 Removing nutrients through aquaponic systems......Page 230 12.8 Closing Remarks......Page 231 References......Page 232

◄ مطالعه این کتاب برای کلیه علاقمندان علوم دریایی توصیه شده است.


 
  دانلود  رایگان کمک به توسعه سایت فیش بیس
رایگان!
 


اگر در مراحل دانلود مشکلی داشتید، با پشتیبان (تلگرام یا چتِ سایت) صحبت کنید.

■ پیشنهادات مرتبط ↓
aquaculture engineering book Organic Aquaculture_ Impacts and Future Developments Tilapia in Intensive Co culture Aquaculture: Farming Aquatic Animals and Plants
Aquaculture Engineering

 ↓ دریافت کتاب
Organic Aquaculture_ Impacts and Future Developments
 ↓ دریافت کتاب
Tilapia in Intensive Co culture

 ↓ دریافت کتاب
Aquaculture: Farming Aquatic Animals and Plants
 ↓ دریافت کتاب
اطلاعات کامل و خرید آنلاین کتاب اطلاعات کامل و خرید آنلاین کتاب اطلاعات کامل و خرید آنلاین کتاب اطلاعات کامل و خرید آنلاین کتاب

دانلود advances in marine biology

کتابهای بهداشت و بیماریهای آبزیان
 
انجام تحقیق دانشگاه و مدرسه. دبیرستان، دبستان متوسطه
 
اینستاگرام کانال تلگرام fishbase.ir با حمایت:

صفحه اصلی | همه کتابها| طبقه‌بندی موضوعی| درباره ما| دنبال کتاب می‌گردید؟

کلیه حقوق این وبسایت، برای ketabet.ir محفوظ است. این سایت جزو گروه سایت‌های فیش‌بیس دات آی.آر. (بانک اطلاعاتی ماهیان ایران) است.